Szerdánként disputa a Fúzió Rádióban

október 18th, 2011 by cs.zsoka

Úgy is írhattuk volna, hogy KÖD a Fúzió Rádióban, bár sokaknak még ez is értelmezésre szorul. A KÖD (Kerületi Önkéntes Diákkör) és vezetőjük Erdeiné Csepregi Zsóka (kollégánk) kapott egy lehetőséget a III. kerületbe (Óbudai Kulturális Központ) költözött Fúzió Rádiótól (fm 93.5), hogy fiatalokkal, fiataloknak szóló műsort készítsenek. Egy gyors közvélemény kutatást tartottunk az ismerősök körében és arra jutottunk, hogy nagyon belenyúltak a lecsóba, ugyanis ilyen jellegű műsor nem nagyon van a mai rádiókban. (Nem is értjük. )

A műsor munkacíme VITA-MIN . 

Hetente jelentkezik a VITA-MIN az éterben szerdánként 21-22 óra között.  A műsor címe már sejteti, hogy a VITA (disputa) központi helyet kap. Erdeiné Zsóka, kollégánk pár éve kezdett el disputával (vitakultúra fejlesztés) foglalkozni. Tanítja is kamaszoknak novembertől a Csillaghegyi Közösségi Házban, ill. ha ideje engedi osztályfőnöki órákon tart disputa foglalkozásokat. A KÖD egy diákok számára nyitott közösség, leginkább disputával, önkéntes projektekkel foglalkoznak.

A VITA-MIN műsorvezetői Erdeiné Zsóka mellett régi, kipróbált disputások, de még „csak” 17 évesek. Szilárd az örök szkeptikus, Balázs a megmondó ember, Gábor a higgadt. Szeretnek beszélni, van véleményük a világról, jól képviselik a korosztályukat, szeretnek (tudnak) kulturáltan vitázni és új dolgokat kipróbálni. 

A szerdánként jelentkező műsorban hétről hétre új, a fiatalokat érdeklő témákról beszélgetünk, vitatkozunk. A műsorral, témákkal kapcsolatban a Facebook-on lehet  majd reagálni, az elhangzó zenék a műsorkészítő fiatalok ízlését fogják tükrözni. 

TÉMÁK:

 1. 2011. 10. 19. A fiatalok szórakozási lehetőségei West Balkánon innen és túl: http://www.fuzioradio.hu/archive.php?Id=279
  2011. 10. 26. Iskolai/ifjúsági közösségi szolgálat: elfogadás előtt áll az új közoktatási törvény 
  Vendégünk lesz Matolcsi Zsuzsa a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány munkatársa
 2. Iskolai erőszak (van, nincs?) helyzetkép, problémák, megoldások 
 3. Szülő-kamasz konfliktusok: használati utasítás szülőknek kamaszokhoz 
 4. Diákönkormányzatok, diák önkormányzatiság: helyzetjelentés és kitekintés 
 5. Ösztöndíjak, tanulmányi versenyek helyzetkép
 6. Diákmunka lehetőségek, szabályozás 
 7. Internet használat, blokkolt oldalak, tiltott tartalmak, pornográfia 
 8. Diákjogok és kötelességek 
 9. Diák vállalkozások
A témától függően az egyes műsorokba külsős szakértőt is hívhatnak a műsor készítői. 
A műsor készítőivel felvehető a kapcsolat a Facebook-on a KÖD csoportban. Novembertől keddenként 15-16 óráig élőben is lehet velünk találkozni a Csillaghegyi Közösségi Házban. Szeretettel várjuk ide a disputázni vágyó fiatalokat. 
A műsor elérhetőségei (később élnek majd):
tel.: 06-1-787-9394
skype: radiofuzio 

Posted in Nincs kategorizálva | Szerdánként disputa a Fúzió Rádióban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

  Naptár

  2024. május
  h K s c p s v
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  

  RSS kapocs.eu

  Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft. on Facebook