Mintha a vidéki Nagyinál nyaraltak volna!

augusztus 15th, 2011 by cs.zsoka

2011 júl. 30- és aug. 12. között 2 turnusban szerveztünk falusi tábort 7-12 éves városi gyermekeknek Tiszadorogmán.

A tábor jelmondata a következő volt: …mintha a vidéki nagyinál nyaralnál!

Programjainkban helyi nagymamák, nagypapák, mesteremberek (pl. kosárfonó, halász) szakemberek (pl. nemzeti park munkatársa, helyi őstermelők, helyi csordás, mezőgazdasági vállalkozók) is részt vettek. A gyerekekkel a Kapocs pedagógusai (Csaba bácsi, Lilla néni, Zsóka néni) és Marika néni (helyi pedagógus) foglalkoztak ittlétük alatt.

A táborozás szükséges kelléke volt a bicikli, ezzel járták a gyerekek nap mint nap a falut és ezzel kirándultak a környéken:

a közeli Holt Tisza partra,

a mezőségi pusztára,

a csordához a határban,

az egyeki kunhalmokhoz.

A gyerekek a helyi iskolában (6 éve nem működik) voltak elszállásolva, az étkezést a helyi óvoda konyhájáról biztosítottuk.

Az 1 hét során a gyerekek megismerkedtek az igazi falusi élettel: állatokat gondoztak, helyi hagyományos mesterségeket (kosárfonás, halászat), falusi munkákat (pl. kapálás, gyümölcsszedés, traktorozás), ház körüli tevékenységeket (pl. csiga tészta készítés, befőzés, babfejtés, kukorica morzsolás, lekvárfőzés, varrás-horgolás) ismertek meg, próbáltak ki. A Tisza-tó közelsége, az érintetlen természeti környezet adott gyönyörű díszletet a táborhoz. A kenuzás, csónakos kirándulás, madármegfigyelés alatt a Tisza-tó állat és növényvilágát is megismerték a gyerekek. Néhány szülő, akinek nagyobb gyermekei velünk táboroztak, kisgyermekekkel érkeztek a faluba és helyieknél kaptak szálláshelyet. Ők napközben velünk vagy tőlünk függetlenül töltötték el idejüket.

A falusi programok, a finom házias ételek, valamint a helybeli gyerekekkel közös programok, kirándulások, esti focimeccsek nyomán barátságok szövődtek, melyek miatt reméljük jövőre is jönnek táborozó gyerekek a Kapocs Táborba, Tiszadorogmára.

A táborozás során készült képekből egy kis ízelítő megtekinthető: itt.

A táborozásról további információk:

csepregi.erzsebet@kapocs.eu

30/900-62-28

 

Posted in Nincs kategorizálva | Mintha a vidéki Nagyinál nyaraltak volna! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Legutóbbi bejegyzések

Legutóbbi hozzászólások

  Naptár

  2024. május
  h K s c p s v
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  

  RSS kapocs.eu

  Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft. on Facebook