Tábori információk

Egyboglya Táborok 2017
A jelentkezés és a részvétel feltételei: 0. 1. 2. 3.

0. Általános Szerződési Feltételek tudomásul vétele (az online jelentkezési lap kitöltése tartalmazza).

1. Jelentkezés: online jelentkezés az egyes táborok jelentkezési felületein a www.kapocs.eu honlapon. A jelentkezésről automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk a megadott e-mail címre, mely a jelentkezés adatait tartalmazza, benne az e-mail végén egy számokat tartalmazó kóddal.

2. Tábori térítési díj fizetése:
Díjbekérőt küldünk a megadott e-mail címre. Ez alapján banki átutalással (számlaszám, közleményben a számokat tartalmazó kódot kérjük feltüntetni) vagy személyesen (Egyboglya Közösségi Tér, Budapest, III. kerület Boglya u 1. Fsz., munkanapokon 17 óra után, előtte kérjük egyeztessen időpontot: 30-900-62-28)

3. A tábor első napján legyen kitöltött, aláírt szuloi_nyilatkozat_taborozashoz_2017  (ANTSZ miatt kötelező) a táborozó gyermekkel (táborban kitölthető lesz, elegendő az első tábori nap magukkal hozni/kitölteni, eredeti példány szükséges, nem jó a fénymásolat, szkennelés, a tábor első napja szerepeljen kitöltési dátumként). Ha a gyermek több tábori hétre jön velünk táborozni, akkor mindegyik tábori hétre külön-külön Szülői Nyilatkozat kitöltése szükséges. A Szülői Nyilatkozaton a szülő arról nyilatkozik, hogy gyermeke egészséges, közösségbe mehet.

Falusi táborozás további feltétele: csak annak a gyermeknek a táboroztatását vállaljuk, aki már táborozott a Kapoccsal, ill. akit  legalább egy táborvezető ismer. Lehetőség van a napközis táborba bejönni 1-1 napra ismerkedni.

A tábori heteken csak a tábori ismertetőkben megadott életkorú táborozókat tudjuk fogadni. pl. :
Játsszunk turistásat! táborban 8 éves kortól,
Nyári Kamasz Egyetem programjain 10 éves kortól.

Betöltött 14. év esetén van lehetőség részt venni táborainkban, ha a jelentkező adott év júniusában fejezte be általános iskolai tanulmányait.

Ifiként örömmel visszavárjuk a már középiskolás régi táborozókat, iskolai közösségi szolgálat keretében tudjuk igazolni önkéntes munkájukat. Ehhez az iskola és a Kapocs közötti szerződéskötésre van szükség. Ezt 2017 májusáig kell megkötni. 2017 májusában, júniusban ifi képzőt tartunk mindegyik tábor típusban. Beválás, felelősségvállalás, speciális érdeklődés esetén 16 éves kortól egyszerűsített foglalkoztatás keretében van lehetőség gyermekcsoport vezetésére a táborokban.

A jelentkezés menete:
A jelentkezéseket a honlapon lévő adott táborra vonatkozó Jelentkezési Lap menüpontban lehet online kitölteni. (Ha több táborba jelentkezik, táborfajtánként szükséges jelentkezési lapot kitölteni). Ha egy gyerek, több testvér jelentkezik egy táborfajtára, akár különböző hetekre, elegendő egy jelentkezési lapot kitölteni. Jelentkezési lap kitöltése után automatikus visszaigazoló e-mailt küldünk az elsődlegesen megadott e-mail címre, melyben a szülő látja az általa kitöltött jelentkezési lap adatait. A visszaigazolás tartalmaz egy 3 vagy 4 jegyű jegyű azonosítót (a visszaigazolás végén található). A visszaigazolás beérkezése után díjbekérőt küldünk, ez alapján lehet majd utalni a térítési díjat. A tábori térítési díj banki átutalása esetén közleményként a befizető szülő nevét, a gyermek nevét és az azonosítót tüntesse fel.
A tábori részvételi díj beérkezése után, a tábori hét megkezdése előtti hetekben Részletes Tábori Tájékoztatót küldünk.
Az átutalással fizető szülő nevére kiállított számlát a tábor első napján tudjuk átadni.

A tábori férőhelyek lefoglalása beérkezési, ill. befizetési sorrendben történik. A betelt feliratot kitesszük a tábori hét ismertetője mellé, ha a tábori létszámkeret betelt. Ha ezt látja, kérjük csak telefonon jelentkezzen, ez esetben várólistára tudjuk venni. Ha a megjelölt turnus létszáma betelt, amennyiben elfogadható és van erre lehetőség, javaslunk másik turnust.

TÁBORI NAPOK-ra is lehet jönni táborozni!
(Napközis tábor Óbudán, Nyári kamasz egyetem tábor).
1-3 napos tábori részvétel esetében elegendő e-mailben jelentkezni. Ebben az esetben papír alapú, szkennelhető jel. lapot küldünk, amit kitöltve eredetiben vagy szkennelve kérünk visszajuttatni.

Fizetési határidő:
Tábor befizetési/átutalás határideje: online jelentkezési lap kitöltésével egy időben esedékes
Ha a BETELT feliratot látja a tábori hétnél, kérjük ne töltse ki az online jel. lapot, telefonon érdeklődjön.
Köszönjük! 🙂

Tábori részvételi díjak:
Napközis tábor Óbudán térítési díja:
Részvételi díj: 28000 Ft, testvér/törzstáborozó kedvezménnyel: 26000 Ft
Napidíj: 6000 Ft.
A részvételi díj tartalmazza a programok, négyszeri étkezés költségét.
Napi díj fizetés esetén 1-3 nap esetében nem szükséges elektronikus jelentkezési lapot kitölteni, elegendő e-mailben jelentkezni. Ehhez jelentkezési lap letölthető lesz hamarosan. Ebben az esetben csak készpénzes fizetésre van lehetőség. Szülői nyilatkozat kitöltése ebben az esetben is szükséges (helyszínen rendelkezésre áll).  Előfordulhat, hogy 1-3 napos napidíjjal már nem tudjuk a jelentkezőt fogadni.
4 napos tábori részvételnél online jel. lapot töltsön ki.

Nyári egyetem kamaszoknak tábor térítési díja:
A részvételi díj: 24000 Ft (étkezés nélkül)
Testvér/törzstáborozói kedvezménnyel: 22000 Ft
Napidíj: 5000 Ft (étkezés nélkül).
Ebédelési lehetőség biztosított 12.30-13.00, ha a jel. lapon ezt kérik.
Étkezés (ebéd Pizzaparadicsomból érkezik, uzsonna helyben): naponta 1000 Ft.
A részvételi díj tartalmazza a délutáni belső/külső programok belépőit, de nem tartalmazza az utazási költségeket (jegytömb, heti bérlet). Kérjük erről előre gondoskodjanak!
Napi díj fizetés esetén 1-3 nap esetében nem szükséges elektronikus jelentkezési lapot kitölteni, elegendő e-mailben jelentkezni. Ehhez jelentkezési lap letölthető lesz hamarosan. Ebben az esetben csak készpénzes fizetésre van lehetőség. Szülői nyilatkozat kitöltése ebben az esetben is szükséges (helyszínen rendelkezésre áll).  Előfordulhat, hogy 1-3 napos napidíjjal már nem tudjuk a jelentkezőt fogadni.
4 napos tábori részvételnél online jel. lapot töltsön ki.

Falusi tábor a Tisza-tónál térítési díja:

Részvételi díj: 39000 Ft, törzstáborozó/testvér kedvezmény: 37000 Ft.
A részvételi díj magában foglalja a programok, étkezés (reggeli, ebéd, vacsora, uzsonna, pótvacsora, gyümölcs), szállás költségét. Az utazás költségét a részvételi díj nem tartalmazza. 2017 tavaszán, a MÁV, Volán nyári menetrend ismeretében a jelentkező szülők e-mail címére részletes tájékoztató formájában elküldjüka pontos utazási költséget, mely tartalmazza: MÁV retúr, MÁV bicikli retúr, Volán retúr,  biciklik-csomagok szállítása Mezőkövesd-Tiszabábolna retúr. A tavalyi években ez 6000 Ft körül volt. Kérjük ezt az összeget 2017. június 30-ig KÉSZPÉNZBEN rendezzék a táborszervezőnél.

Falusi családos tábor térítési díja:
Felnőtt: 42000 Ft, gyermek 39000 Ft, törzstáborozó/testvér kedvezmény: 37000 Ft.
A részvételi díj magában foglalja a programok, étkezés (teljes ellátás: reggeli, tízórai, ebéd (üdítők nélkül), uzsonna, vacsora, pótvacsora), szállás költségét, a program gyermekfelügyeletet is tartalmaz egyeztetett időpontokban. Utazás egyénileg történik.

Játsszunk turistásat tábor térítési díja:
Térítési díj: 32000 Ft, testvér/törzstáborozó kedvezmény: 30000 Ft.
A részvételi díj magában foglalja a programok, programbelépők, étkezés (ebéd, uzsonna) költségét. Utazási költségeket (bérlet, heti jegy, jegytömb) a részvételi díj nem tartalmaz.

Banki átutalás esetén Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft. számlaszáma:
Sberbank 14100419-22621849-01000005
Kérjük utalás előtt ellenőrizze a számlaszámot.
A Kapocs más számlaszámára nem megfelelő az utalást teljesíteni.
BANKI ÁTUTALÁS ESETÉN FONTOS: Közleményként kérjük a befizető szülő nevét, gyermek nevét és a visszaigazoló e-mail végén küldött azonosító számot feltüntetni.

Falusi tábor esetében kérjük az utazási költségeket továbbra se rendezzék banki átutalással! 

Falusi tábor esetében további feltételek:
Amennyiben a gyermek, bicikli szállítását a táborba és vissza a Kapocsra bízzák FONTOS: A táborszervező 2017 tavaszán tud érdeklődni a MÁV csoportos utazásokat szervező egységénél arról, hogy a nyári menetrend szerint mikor indulnak olyan járatok, mellyel a gyerekeket csoportos utazásszervezés keretében el tudjuk juttatni a tábor helyszínére. Az eddigi években vasárnap 8.00-kor indult a vonat és pénteken 20.00 órára érkezett meg a Keleti pályaudvarra. Ezt figyelembe véve úgy alakítottuk ki a tábori heteket 2017-ban (vasárnapi indulás pénteki visszaérkezés), hogy akár Kapocs által szervezett csoportos utaztatással, akár egyénileg (szülők autóval) meg lehessen szervezni a gyerekek visszautaztatását. Kaptunk arra ígéretet, hogy a nyári menetrend kialakításánál ügyelni fognak erre a szempontra is.
A Részletes tábori információk tartalmazni fogják az utaztatással kapcsolatos új információkat.
Az utazási költségeket továbbra se rendezzék banki átutalással, mivel a MÁV nem állít ki 50%-os jegyekről cégnévre szóló számlát. Az utazási költség pontos összegéről a Részletes tábori információs e-mailben küldünk tájékoztatást. Az utazási költséget az Egyboglyában (előre egyeztetett időben), a napközis tábor helyszínén (Csillaghegyi Közösségi Ház), idejében (2017. jún. 15- 2017. júl. 14-ig) készpénzben kérjük rendezni hétfőtől csütörtökig 17-18 óráig.
Az utazási költségek fizetési határideje: 2016. júl. 1. Nem tudjuk az utazást megszervezni a gyermek számára, ha júl. 1-ig nincs rendezve az utazási költség.

Fotó, video készítés, kapcsolattartás a gyermekkel, táborvezetővel:
Fényképező gépet lehet hozni bármelyik tábori hétre, de mi is készítünk képeket, ehhez kérünk szülői hozzájárulást a Jelentkezési lapon. A tábor után e-mailen küldünk fényképes élménybeszámolót (1000 képet tartalmazó album). A könnyebb kommunikáció miatt a táborok zárt Facebook csoportjaiban, oldalain naponta töltünk fel információkat, fotókat. Érdemes az oldalakat lájkolni, illetve a csoportokba felvételt kezdeményezni.
A jelentkezési lapon szükséges azt eldönteni, hogy hol (pl. holnap, FB oldal, zárt tábori csoport) jelenhet meg fotó, video a tábori történésekről, amelyen a gyermek is rajta lehet. Lehet természetesen a jelentkezési lapon azt is választani, hogy a gyermekről egyáltalán ne készítsünk képet, videót. Döntését tiszteletben tartjuk.
A táborok FB oldalaihoz linkek:

Napközis tábor, Turistás tábor, Nyári Kamasz Egyetem: Napközis táborok Budapesten
Falusi tábor, Falusi családos tábor: Falusi tábor a Tisza-tónál

Zárt tábori Fb csoportokhoz linkek:
Napközis tábor, Turistás tábor, Nyári egyetem kamaszoknak tábor : Napközis táborok Budapesten
Falusi tábor, Falusi családos tábor:Falusi tábor a Tisza-tónál

Tábori hetek idején a foglalkozásvezetők, táborvezetők a gyerekekre, programokra figyelnek. Ha bármi kérdés, probléma merül föl, értesítjük, hívjuk Önöket a megadott elérhetőségeiken. Kérjük, hogy a gyerekek, amennyiben erre mód van, ne hozzanak magukkal infokommunikációs eszközöket a táborba. Ha a gyermek ezzel foglalkozik, kivonja magát a programokból, zavarja a többieket. Az eszközökért nem tudunk felelősséget vállalni.
Ha mégis hoz a gyermek infokommunikációs eszközt:
Napközis tábori heteken, Kamasz egyetemi programokon, Turistás táborban: táskájában kikapcsolva szükséges tartani. A turistás táborból, a kamasz egyetemi heteken a gyerekek mindig 16.30 körül érkeznek vissza a programokról. Eddig kérjük ne hívják a gyerekeket, mert zavarják a programokban őket a hívással. Kérjük ez előtt az időpont előtt, ha fontos, a táborvezetőt hívják telefonon. Ha valami rendkívüli esemény van, természetesen hívják a táborvezetőt, programvezetőket, gyerekeket.
Falusi tábor idején csak vacsora után lehet a gyerekeknél a telefon. A tábor jellegéből adódóan balesetveszélyes lenne, ha maguknál tartanák, illetve zavarnák vele a többieket, programokat. Vacsora után is van program, tehát kérjük, hogyha ennek különösebb oka nincs, ne hívják őket. A táborvezető telefonján vacsora után lehet a gyermekről érdeklődni, esetleg beszélni vele. Kérjük, hogy a gyerekek/programok biztonsága érdekében napközben ne hívják a táborvezetőt telefonon, csak rendkívüli esetben.

Lemondás, betegség esetén turnushalasztást/másik táborban való értékbeszámítást, értékbeszámítással Egyboglya (III. kerületi közösségi tér, állandó helyünk) programbérletet ajánlunk fel. A falusi tábor utazási költségeit nem megvalósult tábor esetében a tábori hét előtti lemondás esetén a MÁV általi visszatérítési díjjal számolva visszatérítjük. Megértésüket kérjük, ugyanis a táborszervezésnek a tábor megkezdéséig vannak már szervezési, foglalási költségei, ill. a banki visszautalásnak is van költsége. Az utólagos adminisztrációval csak a tábori hetek lezártával tudunk foglalkozni. A táborban csak egészséges gyermekeket tudunk fogadni. Megértésüket köszönjük.

Felelősségvállalás, biztonság: a tábori hetek szervezése mögött valódi, ellenőrizhető költségviselő szervezet áll. A táborok bejelentett táborok. A szervezetet, a táborokat a hatóságok ellenőrzik. A szervezet alapdokumentumai szerint gyermekek napközbeni ellátásával, mint közhasznú tevékenységgel foglalkozik, ebből adódóan betartjuk a Gyermekvédelmi törvény gyermektáborokra vonatkozó előírásait. A szervezet kötelező felelősségbiztosítással rendelkezik, mely az ellátott gyerekeket és a munkatársainkat védi. Táborvezetőink nagy része gyakorló pedagógus.
A táborba hozott tárgyakért, infokommunikációs eszközökért nem tudunk felelősséget vállalni.

Falusi táborban a biciklik műszaki állapotát a táborozás előtt feltétlen nézzék át! Pót gumit érdemes betenni, mert a méret nem mindig stimmel és nincs rosszabb, mint egy használhatatlan bicikli. Javítókészlet lesz nálunk, szükség esetén meg tudjuk oldani a pót biciklit is, de a gyerekek számára a legbiztonságosabb a saját bicikli. A gyerekekkel érdemes kicsit a tábor előtt átvenni, hogyan is kell biciklizni, mire érdemes figyelni. Leginkább a gáton biciklizünk, ahol csak engedéllyel közlekedhetnek az autók. A táborvezetők között sportszervező munkatársunk gyakorlati oktatást is tart a gyerekeknek a biztonságos kerékpározásról. A kisebb horzsolásokat, sérüléseket ellátjuk. A táborban gyógyszerkészlet lesz. Érdemes névvel ellátni a bőröndöt, biciklis bukósisakokat, sapkát. Lehet hozni fényvisszaverő mellényt, de sötétben nem kerékpározunk. A tábor ideje alatt felvesszük a kapcsolatot a helyi gyermekorvossal. Szükség esetén hozzá fordulunk.
Falusi családos tábori héten: gyermekfelügyelőink a táborvezetővel egyeztetett időpontokban, a programokba illeszkedve vállalnak gyermekfelügyeletet (a tábor teljes ideje alatt térítésmentesen). A strandon a vízben a gyermekfelügyelők a szülőkkel együtt vállalnak csak felügyeletet.
Köszönjük együttműködésüket!
Bízunk benne, hogy élményekben gazdag nyarat töltünk együtt! 🙂

További kérdéseikkel keressék a táborszervezőt elérhetőségein:
Erdeiné Csepregi Erzsébet
ügyvezető, programvezető
Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft.
www.kapocs.eu
telefon: 30-900-62-28
e-mail: kapocs.tabor@gmail.com